Recept

Empanadas s hrozinkami a salsou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23550
Kategorie: Salsy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
40 g Hrozinky
140 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Rajčata
2 špetka Sůl
80 ml Víno bílé
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
23% Sacharidy 81 g
50% Tuky 38 g
7% Sodík 137 mg
21% Bílkoviny 12 g

Empanadas s hrozinkami a salsou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 20 g přepuštěného másla potřebujeme asi 100 g čerstvého másla.

2

Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.

3

V hrnci rozehřejeme 20 g přepuštěného másla, 30 g čerstvého másla, víno a 80 ml vody, neuvádíme však směs k varu. Po odstavení přidáme mouku a špetku soli a těsto necháme na dvě hodiny vychladit.

4

Zbylých 10 g másla využijeme k osmažení najemno nasekané cibule. Když cibulka zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené rajče, na nudličky nasekanou papriku zbavenou semínek a hrozinky. Ochutíme solí a mletým chilli kořením.

5

Z vychlazeného těsta vyválíme plát, do kterého vypichujeme kolečka o průměru 8-10 cm. Na jednu půlku každého kolečka naklademe připravenou náplň, přehneme obě poloviny kolečka přes sebe a okraje k sobě pevně přitiskneme (např. vidličkou). Taštičky smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

6

Salsu si připravíme tak, že namočíme a rozmixujeme chilli papričky, které posléze smažíme na rozehřátém oleji spolu s nasekaným česnekem. Ke směsi přidáme rajčatový protlak, nasekanou čerstvou bazalku, cukr a ocet. Vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Poznámka

Při přípravě přepuštěného másla lze pro slévání využít papírový filtr. Nemáme-li čas čekat na ztuhnutí přepuštěného másla, můžeme použít i čerstvě připravené tekuté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept