Recept

Červené corzetti s treskou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 23552
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
50 g Cibule
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
60 g Rajčata
10 g Sůl
400 g Treska aljašská
3 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 453kJ
17% Sacharidy 60 g
28% Tuky 21 g
57% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Červené corzetti s treskou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něho vajíčka, přidáme propasírovaná rajčata a špetku soli a ze všeho vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat.

2

Mezitím očistíme rybu, vykucháme ji, vykrájíme z ní plátky a hlavu a kosti dáme stranou. Plátky pokrájíme na proužky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a jemně nasekáme. Opereme petrželku, opatrně ji utěrkou osušíme a nasekáme. Nasekáme rovněž papričku a dáme ji stranou. Rajčata pokrájíme je na kousky.

3

Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekaný česnek, cibuli a papričku. Přidáme omytou rybí hlavu a kosti, za občasného míchání necháme chvíli smažit. Přilijeme bílé víno, necháme je prudce vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a pepře a při mírné teplotě vše asi 20 minut dusíme. Propasírujte směs sítem do jiné pánve a dáme stranou.

4

Připravíme si corzetti. Válečkem rozválíme těsto na plát o tloušťce asi 2 mm a vhodnou formou s výrazným vzorem z ní vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na pomoučený vál tak, aby se neslepila, a necháme je proschnout.

5

Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Mezitím nalijeme do pánve zbývající olej a 2-3 minuty na něm smažíme proužky rybího masa. Těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Přidáme osmažené proužky rybího masa. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept