Jednoduchý recept

Orecchiette s mušlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23554
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
150 g Hříbky čerstvé
80 g Mušle srdcovky
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 g Sůl
300 g Těstoviny Orecchiette
100 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 024kJ
18% Sacharidy 66 g
22% Tuky 17 g
26% Sodík 520 mg
26% Bílkoviny 15 g

Orecchiette s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těsto. Na vál prosijeme oba druhy mouky, osolíme, uprostřed uděláme důlek, postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat.

2

Mezitím očistíme houby, rychle je opláchneme ve studené vodě a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Nasekáme pálivou papričku a dáme stranou. Petrželku nasekáme.

3

Za občasného potřesení pánve necháme mušle pod pokličkou otevřít. Vyjmeme je, vyloupáme ze skořápek a dáme do misky. Skořápky a mušličky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme.

4

Do pánve nalijeme olej, osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené hřiby, posypeme nasekaným kouskem pálivé papričky a za míchání smažíme. Přidáme mušličky, 4-5 lžic uschované tekutiny, sůl, pepř, víno a petrželku. Uvaříme orecchiette, promícháme s připravenou omáčkou, vyloupanými mušličkami a hřiby a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept