Jednoduchý recept

Špenátové empanadas s paprikovou klobásou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23555
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
80 g Klobása Chorizo
140 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
80 ml Víno bílé
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 836kJ
17% Sacharidy 62 g
52% Tuky 39 g
18% Sodík 356 mg
31% Bílkoviny 17 g

Špenátové empanadas s paprikovou klobásou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 30 g přepuštěného másla potřebujeme asi 110 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky.

2

V hrnci rozehřejeme 30 g přepuštěného másla spolu s máslem čerstvým, s 80 ml vody a s vínem. Po odstavení vmícháme mouku a ochutíme špetkou soli. Těsto řádně propracujeme a dáme na dvě hodiny chladit.

3

Omyté listy čerstvého špenátu mezitím nasekáme najemno. Na malém množství oleje osmahneme nadrobno nasekaný česnek a nakrájenou klobásu, přidáme špenát a smažíme asi 5 minut. Poté ochutíme solí a pepřem.

4

Z těsta, které jsme mezitím vychladili, vyválíme plát a vypichujeme z něj kolečka o průměru 8-10 cm. Na jednu polovinu kolečka vždy klademe špenátovou náplň, druhou polovinu přes ni pak přeložíme a okraje k sobě přitiskneme. Takto vzniklé taštičky smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

Poznámka

Pokud nemáme čas čekat, až přepuštěné máslo vychladne, lze použít i čerstvě připravené přepuštěné máslo v tekutém stavu. Nemáme-li po ruce čisté jemné plátno, můžeme využít pro přecezení přepuštěného másla papírový filtr (např. z kávovaru).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept