Špenátové empanadas s paprikovou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové empanadas s paprikovou klobásou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23555 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Klobása Chorizo |
140 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 59,6mg |
Draslík | 759,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové empanadas s paprikovou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme přepuštěné máslo. Pro přípravu 30 g přepuštěného másla potřebujeme asi 110 g čerstvého másla. Čerstvé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do menší pánve, kterou dáme do hrnce do vodní lázně. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se nevypaří zbytečná tekutina, tedy asi 30 minut. Průběžně sbíráme vzniklou pěnu. Poté máslo přecedíme přes jemné plátno a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Když vychladne, skleničku uzavřeme víčkem a dáme máslo vychladit do ledničky. |
2 | V hrnci rozehřejeme 30 g přepuštěného másla spolu s máslem čerstvým, s 80 ml vody a s vínem. Po odstavení vmícháme mouku a ochutíme špetkou soli. Těsto řádně propracujeme a dáme na dvě hodiny chladit. |
3 | Omyté listy čerstvého špenátu mezitím nasekáme najemno. Na malém množství oleje osmahneme nadrobno nasekaný česnek a nakrájenou klobásu, přidáme špenát a smažíme asi 5 minut. Poté ochutíme solí a pepřem. |
4 | Z těsta, které jsme mezitím vychladili, vyválíme plát a vypichujeme z něj kolečka o průměru 8-10 cm. Na jednu polovinu kolečka vždy klademe špenátovou náplň, druhou polovinu přes ni pak přeložíme a okraje k sobě přitiskneme. Takto vzniklé taštičky smažíme na rozehřátém oleji dozlatova. |
Poznámka
Pokud nemáme čas čekat, až přepuštěné máslo vychladne, lze použít i čerstvě připravené přepuštěné máslo v tekutém stavu. Nemáme-li po ruce čisté jemné plátno, můžeme využít pro přecezení přepuštěného másla papírový filtr (např. z kávovaru).