Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Badyán |
3 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Kapr obecný |
20 ml | Olej chilli |
15 ml | Omáčka sójová |
2 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Švestky |
300 ml | Vývar rybí |
4 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 397,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kapr obecný, Pepř černý celý, Švestky, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Olej chilli, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou. postup přípravy receptu:
1 | Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut. |
2 | Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme. |
3 | Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem. |