Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2356
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

20 g Cukr moučkový
20 g Droždí
30 g Hrozinky
100 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
30 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
30 g Švestky sušené
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
7% Sacharidy 26 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 106 mg
10% Bílkoviny 6 g

Trdelníčky postup přípravy receptu:

1

Smícháme vlažné mléko, cukr a droždí, necháme vzejít, přidáme žloutek, vejce, rozpuštěné máslo nebo sádlo, sůl a mouku.

2

Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

3

Vyválíme placku, posypeme přísadou dle chuti, např.strouhaným perníkem nebo sekanými fíky a zakapeme máslem.

4

Posypané těsto lehce stlačíme válečkem a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké a 4 cm dlouhé. Proužky navineme na plechové trubičky a pečeme dorůžova.

Poznámka

Možnosti dalších přísad na posypání: skořicový cukr, mleté ořechy, sušené švestky, krystalový cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept