Trdelníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trdelníčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2356 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
30 g | Hrozinky |
100 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
30 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
30 g | Švestky sušené |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 147,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Hrozinky, Ořechy vlašské, Rum, Sůl, Švestky sušené, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trdelníčky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme vlažné mléko, cukr a droždí, necháme vzejít, přidáme žloutek, vejce, rozpuštěné máslo nebo sádlo, sůl a mouku. |
2 | Vypracujeme těsto a necháme vykynout. |
3 | Vyválíme placku, posypeme přísadou dle chuti, např.strouhaným perníkem nebo sekanými fíky a zakapeme máslem. |
4 | Posypané těsto lehce stlačíme válečkem a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké a 4 cm dlouhé. Proužky navineme na plechové trubičky a pečeme dorůžova. |
Poznámka
Možnosti dalších přísad na posypání: skořicový cukr, mleté ořechy, sušené švestky, krystalový cukr.