Jednoduchý recept

Mořský ďas s humrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23562
Kategorie: Omáčky

Ingredience

Humrová omáčka
500 ml Bešamel
250 ml Houbový vývar
75 g Humr
50 g Máslo čerstvé
1 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
250 ml Vývar rybí
Mořský ďas s humrovou omáčkou
12 ml Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
800 g Mořský ďas
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 764kJ
4% Sacharidy 13 g
31% Tuky 23 g
53% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Mořský ďas s humrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Humra uvaříme ve vodě, rybí i houbový vývar promícháme v kastrolu a přivedeme k varu. Následně vaříme tak dlouho, dokud se polovina nevypaří, vzniklou tekutinu zahustíme bešamelem a chvíli povaříme. nakonec přelijeme přes síto, aby omáčka byla hladká. Nyní uvařené humří maso rozmixujeme do hladka a promícháme s omáčkou. Nakonec v omáčce necháme rozpustit máslo a promícháme s na kostičky nakrájenou paprikou, vše podle chuti osolíme, opepříme.

2

Naporcovaného mořského ďasa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, na rozpuštěném másle orestujeme z každé strany 5 minut.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept