Polévka s uzenou treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s uzenou treskou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23564 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
350 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 60,9mg |
Draslík | 682,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s uzenou treskou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejem máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celer na kostičky a za častého míchání opékáme cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Zelenina nesmí změnit barvu. |
2 | Přidáme brambory a mrkev nakrájené na kostičky. Přilijeme vodu. Osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a pozvolna vaříme 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme maso z tresky a vaříme dalších 10 minut. |
3 | Zvolna přilijeme mléko a prohřejeme. Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme horkou. |