Polévka s batáty a treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s batáty a treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23565 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
80 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Mrkev kořen |
5 g | Muškátový oříšek |
50 g | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
250 g | Treska aljašská |
1 l | Vývar zeleninový |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Treska aljašská, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s batáty a treskou postup přípravy receptu:
1 | V nekovové misce smícháme citronovou šťávu s chilli papričkou a muškátovým oříškem. Tresku nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Uložíme do misky, zakryjeme průhlednou fólií a necháme 30 minut v chladničce odstát. |
2 | Ve hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulky. Opékáme cca 4 minuty za stálého míchání. Přisypeme česnek a dále opékáme 2 minuty. |
3 | Přidáme batáty nakrájené na kostičky, vývar, osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté vaříme 10 minut. Vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, nakrájené zelí a celer. Znovu dochutíme solí a pepřem a vaříme 10 minut. |
4 | Polévku necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka. Do polévky vložíme rybí maso i s marinádou. Polévku pozvolna přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku podáváme s čerstvým pečivem. |