Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23566 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ml | Citronová šťáva |
4 g | Kopr čerstvý |
150 g | Krevety tygří - loupané |
125 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mník |
1 špetka | Muškátový oříšek |
20 ml | Olej slunečnicový |
2 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
600 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 135,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Mník, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem postup přípravy receptu:
1 | Utřený česnek zlehka opečneme na oleji. Poté přimícháme očištěný špenát a podusíme 3 minuty. Po třech minutách špenát vypneme a uložíme do tepla. |
2 | Vykoštěnou tresku naporcujeme na menší kousky, které oslolíme, opepříme a pokapeme citronem. |
3 | Mníka také nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. |
4 | Z krevet sloupeme černá střívka a zlehka osolíme a opepříme. |
5 | Na másle a oleji orestujeme všechny tři nasolené druhy ryb. Ryby restujeme z každé strany 5 minut. Hotové ryby opět odložíme do tepla. |
6 | Nyní připravíme omáčku. |
7 | Na jemno kakrájenou cibulku orestujeme na zbylém másle. Jakmile cibulka zhnědne, zalijeme jí vývarem a vínem. Vzniklou tekutinu vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří na 1/2 z celkového množství. K vzniklé tekutině přimícháme rajský protlak a opepříme. Nakonec promícháme s nasekaným koprem, pažitkou a postrouháme muškátovým oříškem. Vše chvilku promícháme a prohřejeme. |
8 | Špenát před podáváním dochutíme solí a muškátovým oříškem. Poté jej upravíme na talíře. Ke špenátu zdobíme rybí směs. Vše podáváme s bylinkovou omáčkou. |