Recept

Bretaňská rybí polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23568
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
25 ks Brambory
60 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 ks Šalotka
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
60 g Šťovík
5 g Sůl
350 g Treska aljašská
120 ml Víno jablečné
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 560kJ
34% Sacharidy 121 g
32% Tuky 24 g
43% Sodík 864 mg
71% Bílkoviny 40 g

Bretaňská rybí polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozhřejeme máslo, přidáme pórek nakrájený na kolečka, nadrobno nakrájenou šalotku a za častého míchání opékáme 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přilijeme víno a směs přivedeme k varu.

2

Vmícháme brambory, vývar, bobkový list a osolíme. Přivedeme znovu k varu, snížíme teplotu a přikryté pozvolna vaříme 10 minut.

3

V misce rozšleháme mouku a mléko na hustou pastu. Přidáme mléko, hmotu rozpracujeme na tekutinu a vlijeme do probublávající polévky. Vaříme 5 minut za častého míchání. Přilijeme zbytek mléka a 100 ml smetany a vaříme cca 10 minut, dokud brambory nezměknou.

4

Šťovík nasekáme a vmícháme do zbylých 100 ml smetany. Směs spolu s rybím masem vlijeme do polévky a za občasného míchání vaříme 3 minuty. Uvařenou rybí polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept