Jednoduchý recept

Opilá avokádová omáčka s kaviárem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23570
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

Jíška
20 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
Opilá avokádová omáčka s kaviárem
1 ks Avokádo
30 ml Citronová šťáva
40 g Kaviár
5 g Křen
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
10 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ml Tabasco
40 ml Vodka
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 17 g
34% Sodík 681 mg
11% Bílkoviny 6 g

Opilá avokádová omáčka s kaviárem postup přípravy receptu:

1

Očištěné avokádo nakrájíme na kostičky. Poté jej vložíme do kastrůlku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu. Směs avokáda a vývaru vaříme tak dlouho, dokud avokádo nezměkne. Poté vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přimícháme smetanu. Nyní připravíme jíšku. Do rozpuštěného másla postupně vmícháme mouku. Jakmile se z mouky a másla vytvoří hladká kaše, chvíli ještě opečeme a poté přilejeme k vroucí avokádové směsi. Jakmile avokádová směs zhoustne, přimícháme k ní kaviár, vodku, citronovou šťávu, nastrouhaný křen. Vše dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a tabascem. Podáváme ke krabům, humrům či langustě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept