Jednoduchý recept

Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23571

Ingredience

100 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibule
40 g Med včelí
30 g Máslo čerstvé
20 g Pampeliškové listy
400 ml Vývar zeleninový
40 g Základní světlá omáčka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 695kJ
6% Sacharidy 20 g
12% Tuky 9 g
27% Sodík 544 mg
6% Bílkoviny 3 g

Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky) postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské.

2

Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme.

3

Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne.

4

Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem.

5

Podáváme k rakům říčním.

Poznámka

Základní světlá omáčka - viz. stejnojmený recept

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept