Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23572

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Brambory
15 g Chilli omáčka
2 ks Cibule
5 g Fenykl obecný
1 ks Fenykl sladký - hlíza
250 g Hřebenatka
8 g Kopr čerstvý
450 g Krevety tygří - loupané
750 g Losos - filety
100 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 ks Pórek
4 ks Rajčata
5 g Sůl
1,2 l Vývar rybí
1 ks Česnek
10 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 242kJ
11% Sacharidy 40 g
49% Tuky 37 g
90% Sodík 2 g
152% Bílkoviny 85 g

Bujabéza z krevet postup přípravy receptu:

1

Krevety vyloupeme a vložíme do chladničky. Krunýře uschováme. Rybí maso nakrájíme na kostky o hraně cca 5 cm. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru, 1 stroužek česneku a chilli pastu. Rybí maso obalíme v marinádě a vložíme do chladničky.

2

V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený pórek na kolečka, část nakrájené cibule a papriku. Za častého míchání opékáme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Vmícháme rajčata, česnek, bobkový list, šafrán, semena fenyklu, rybí vývar, vodu a krunýře krevet. Obsah hrnce přivedeme do varu, teplotu snížíme a zakryté vaříme zhruba 30 minut. Směs scedíme.

3

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, za častého míchání opékáme fenykl a cibuli, dokud nezměkne. Přilijeme přecezený vývar a brambory, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Snížíme teplotu, přidáme rybu, krevety a hřebenatky. Vaříme, dokud maso nezměkne. Osolíme a opepříme.

4

Polévku podáváme horkou s krajíčky bagety a ozdobenou snítkou kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept