Bujabéza z krevet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujabéza z krevet
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23572 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
15 g | Chilli omáčka |
2 ks | Cibule |
5 g | Fenykl obecný |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
250 g | Hřebenatka |
8 g | Kopr čerstvý |
450 g | Krevety tygří - loupané |
750 g | Losos - filety |
100 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
10 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
1,2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 236,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Fenykl obecný, Hřebenatka, Kopr čerstvý, Losos - filety, Paprika červená, Pomerančová kůra, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bujabéza z krevet postup přípravy receptu:
1 | Krevety vyloupeme a vložíme do chladničky. Krunýře uschováme. Rybí maso nakrájíme na kostky o hraně cca 5 cm. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru, 1 stroužek česneku a chilli pastu. Rybí maso obalíme v marinádě a vložíme do chladničky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený pórek na kolečka, část nakrájené cibule a papriku. Za častého míchání opékáme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Vmícháme rajčata, česnek, bobkový list, šafrán, semena fenyklu, rybí vývar, vodu a krunýře krevet. Obsah hrnce přivedeme do varu, teplotu snížíme a zakryté vaříme zhruba 30 minut. Směs scedíme. |
3 | Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, za častého míchání opékáme fenykl a cibuli, dokud nezměkne. Přilijeme přecezený vývar a brambory, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Snížíme teplotu, přidáme rybu, krevety a hřebenatky. Vaříme, dokud maso nezměkne. Osolíme a opepříme. |
4 | Polévku podáváme horkou s krajíčky bagety a ozdobenou snítkou kopru. |