Recept

Smetanová polévka s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23573
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
450 g Brambory vařené
1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
850 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 ks Pórek
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
350 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 476kJ
18% Sacharidy 65 g
32% Tuky 24 g
42% Sodík 839 mg
53% Bílkoviny 30 g

Smetanová polévka s treskou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, za častého míchání v něm opékáme nakrájený pórek a cibuli, dokud nezměknou. V misce rozmmícháme mouku s mlékem na hladkou pastu a přilijeme do hrnce. Za stálého míchání zahříváme cca 2 minuty a poté postupně vléváme mléko. Přidáme bobkový list a petrželku. Osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme pozvolna dalších 15 minut.

2

Tresku opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Tresku vložíme do polévky a vaříme 15 minut, dokud není maso měkké. Přidáme rozmačkané brambory, smetanu a necháme 3 minuty prohřát. Odstavíme a vyjmeme bobkový list.

3

Polévku podáváme se salátem či čerstvým pečivem ozdobenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept