Polévka se srdcovkami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se srdcovkami a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23574 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 ks | Brambory rané |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
550 g | Mušle srdcovky |
60 g | Olej kukuřičný |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
1,2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 924,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,8mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Cibule, Mušle srdcovky, Olej kukuřičný, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se srdcovkami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme slaninu, přikryjeme a za občasného míchání při střední teplotě opékáme 5 minut. Opečenou slaninu osušíme na papírových kuchyňských utěrkách. |
2 | V hrnci předehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, brambory, celer a osolíme. Směs opékáme 10 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Přimícháme pórek nakrájený na kolečka, rajčata na kostičky, petrželku a vývar. Obsah hrnce přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut doměkka. Osolíme, opepříme a vmícháme srdcovky. |
4 | Polévku 3 minuty prohřejeme, podáváme teplou ozdobenou petrželkou a slaninou. |