Recept

Polévka se srdcovkami a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23574
Kategorie: Polévky

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 ks Brambory rané
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
550 g Mušle srdcovky
60 g Olej kukuřičný
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
2 ks Pórek
400 g Rajčata
5 g Sůl
1,2 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 956kJ
13% Sacharidy 48 g
59% Tuky 45 g
87% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Polévka se srdcovkami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme slaninu, přikryjeme a za občasného míchání při střední teplotě opékáme 5 minut. Opečenou slaninu osušíme na papírových kuchyňských utěrkách.

2

V hrnci předehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, brambory, celer a osolíme. Směs opékáme 10 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.

3

Přimícháme pórek nakrájený na kolečka, rajčata na kostičky, petrželku a vývar. Obsah hrnce přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut doměkka. Osolíme, opepříme a vmícháme srdcovky.

4

Polévku 3 minuty prohřejeme, podáváme teplou ozdobenou petrželkou a slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept