Špenát na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát na citronu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23585 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 ml | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
700 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Sezam - semena, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát na citronu postup přípravy receptu:
1 | Špenát necháme tři minuty stát v horké vodě. Pak ho slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nahrubo. |
2 | Na wok pánvi na olejích smažíme dvě minuty nasekané stroužky česneku a semínka. Přidáme špenát na tři minuty, citronovou šťávu, kůru, sůl, pepř a směs promícháme. |