Terina s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s vepřovým masem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 23587 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
dušené maso | |
---|---|
3 ks | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
mleté maso | |
1 kávová lžička | Paštikové koření |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
850 g | Vepřový bok |
Terina s vepřovým masem | |
150 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 416,4mg |
Draslík | 796,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 216,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Sůl, Vepřová kýta, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmažíme maso, přidáme k němu česnek s petrželkou, promícháme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme. |
2 | Vepřový libový bůček jemně pomeleme, dáme do mísy, ochutíme solí, paštikovým kořením, pepřem, promícháme, přidáme podušené maso s petrželkou, strouhanku, vejce a znovu vše důkladně prohněteme. |
3 | Terinu vyložíme tence pokrájenými plátky uzené slaniny, pak ji naplníme masovou směsí, povrch pokryjeme též plátky slaniny, zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou a vše dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 70 minut při 180°C. |
4 | Upečenou terinu z vepřového masa necháme vychladnout, pak ji odložíme do chladničky a podáváme až na druhý den. |