Recept

Terina s vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 23587
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

dušené maso
3 ks Česnek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová kýta
mleté maso
1 kávová lžička Paštikové koření
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
850 g Vepřový bok
Terina s vepřovým masem
150 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,617 kcal
Kilojoule 6 765kJ
4% Sacharidy 15 g
203% Tuky 152 g
54% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Terina s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmažíme maso, přidáme k němu česnek s petrželkou, promícháme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.

2

Vepřový libový bůček jemně pomeleme, dáme do mísy, ochutíme solí, paštikovým kořením, pepřem, promícháme, přidáme podušené maso s petrželkou, strouhanku, vejce a znovu vše důkladně prohněteme.

3

Terinu vyložíme tence pokrájenými plátky uzené slaniny, pak ji naplníme masovou směsí, povrch pokryjeme též plátky slaniny, zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou a vše dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 70 minut při 180°C.

4

Upečenou terinu z vepřového masa necháme vychladnout, pak ji odložíme do chladničky a podáváme až na druhý den.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept