Recept

Orecchiette s mušlemi a hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 23589
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Hrášek
800 g Mušle slávky
100 g Olej olivový
5 g Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
2 ks Šalotka
5 g Sůl
350 g Těstoviny Orecchiette
100 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 663kJ
29% Sacharidy 104 g
42% Tuky 31 g
55% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Orecchiette s mušlemi a hráškem postup přípravy receptu:

1

Oloupejeme šalotku a nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nasekáme šalotku a osmažíme. Přidáme hrášek, smažíme, přidáme sůl a pepř. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10-12 minut.

2

Mušličky scedíme, dáme do pánve, posypeme nasekanou petrželkou, zalijeme olejem a bílým vínem. Při střední teplotě necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu, v níž se vařily, a uchováme.

3

K měkkému hrášku přidáme vyloupané mušličky se 3-4 lžícemi uschované tekutiny z vaření a vše povaříme. Uvedeme do varu dostatečné mnosžtví vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme, promícháme s omáčkou s vyloupanými mušličkami a hráškem. Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept