Recept

Kapří pikantní polévka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Kapří pikantní polévka 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 2359

Ingredience

2 ks Brambory
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
600 g Kapr obecný
0,3 ks Kapusta hlávková
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 395kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 329 mg
54% Bílkoviny 30 g

Kapří pikantní polévka postup přípravy receptu:

1

Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody.

2

Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti.

3

Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.

4

Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit.

Poznámka

Polévku můžeme obměnit tím, že místo kapusty použijeme asi čtvrtinu brokolice bez košťálu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept