Kapří pikantní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří pikantní polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 2359 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Kapr obecný, Kapusta hlávková, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří pikantní polévka postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody. |
2 | Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti. |
3 | Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka. |
4 | Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit. |
Poznámka
Polévku můžeme obměnit tím, že místo kapusty použijeme asi čtvrtinu brokolice bez košťálu.