Recept

Capellini s hřebenatkami a cuketami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23590
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Bazalka
1 ks Cibule
150 g Cuketa
300 g Hřebenatka
100 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
200 g Rajčata
1 ks Šalotka
5 g Sůl
350 g Těstoviny Capellini
100 ml Víno červené
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 709kJ
19% Sacharidy 68 g
38% Tuky 29 g
34% Sodík 689 mg
50% Bílkoviny 28 g

Capellini s hřebenatkami a cuketami postup přípravy receptu:

1

Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, omyjeme a nasekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky.

2

Ostřím nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme, osušíme a bílé části překrojíme na poloviny.

3

Bazalku a petrželku opereme. Lístky bazalky natrháme na kousky a petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme olej a hřebenatky smažíme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme. Vyjmeme stranou. Do téže pánve dáme nasekanou cibuli a šalotku. Osmažíme. Přidáme kolečka cuket a po obou stranách je osmažíme dozlatova.

4

Přidáme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přidáme hřebenatky, promícháme a necháme prohřát. Uvaříme těstoviny. Až budou al dente, scedíme, posypeme nasekanou petrželkou a natrhanou bazalkou a smícháme s omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept