Capellini s hřebenatkami a cuketami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Capellini s hřebenatkami a cuketami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23590 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
150 g | Cuketa |
300 g | Hřebenatka |
100 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Capellini |
100 ml | Víno červené |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 828,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cuketa, Hřebenatka, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Capellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Capellini s hřebenatkami a cuketami postup přípravy receptu:
1 | Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, omyjeme a nasekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. |
2 | Ostřím nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme, osušíme a bílé části překrojíme na poloviny. |
3 | Bazalku a petrželku opereme. Lístky bazalky natrháme na kousky a petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme olej a hřebenatky smažíme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme. Vyjmeme stranou. Do téže pánve dáme nasekanou cibuli a šalotku. Osmažíme. Přidáme kolečka cuket a po obou stranách je osmažíme dozlatova. |
4 | Přidáme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přidáme hřebenatky, promícháme a necháme prohřát. Uvaříme těstoviny. Až budou al dente, scedíme, posypeme nasekanou petrželkou a natrhanou bazalkou a smícháme s omáčkou a podáváme. |