Jednoduchý recept

Omáčka z petrželky a kerblíku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23593
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Bešamel
8 g Kerblík
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 657kJ
1% Sacharidy 4 g
17% Tuky 13 g
13% Sodík 263 mg
6% Bílkoviny 3 g

Omáčka z petrželky a kerblíku postup přípravy receptu:

1

Na másle opečeme nasekanou petrželku a kerblík. Vše zalijeme hovězím vývarem, vínem a smetanou. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne. Omáčku zahustíme bešamelem. Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.

Poznámka

Omáčku podáváme s pstruhem nebo lososem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept