Okouník na křenu a rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník na křenu a rajčatové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23594 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Křen |
800 g | Okouník mořský |
50 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Pomerančová šťáva |
50 g | Protlak rajčatový |
1 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Wasabi pasta |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 891,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 200,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Křen, Okouník mořský, Pomerančová šťáva, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Wasabi pasta, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník na křenu a rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Okouníka naporcujeme a omyjeme. Vodu a víno nalijeme do hrnce a přimícháme najemno nakrájenou cibulku. Nakonec do tekutiny vložíme plátky okouníka a vše přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni 10 minut. |
2 | Než okouníka uvaříme, přimícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a rybí vývar. Nakonec vše přivedeme k varu. Do této tekutiny vmícháme další najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, wasabi, utřený česnek a cukr. Vzniklou směs vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří a tekutina nezhoustne. Nakonec ještě přimícháme rajčatový protlak. Vše dochutíme zázvorem, solí a pepřem. |