Jednoduchý recept

Okouník na křenu a rajčatové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23594
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Křen
800 g Okouník mořský
50 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
200 ml Pomerančová šťáva
50 g Protlak rajčatový
1 g Sůl
250 ml Víno bílé
250 ml Voda pitná
1 kávová lžička Wasabi pasta
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 373kJ
6% Sacharidy 22 g
5% Tuky 4 g
13% Sodík 266 mg
71% Bílkoviny 40 g

Okouník na křenu a rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Okouníka naporcujeme a omyjeme. Vodu a víno nalijeme do hrnce a přimícháme najemno nakrájenou cibulku. Nakonec do tekutiny vložíme plátky okouníka a vše přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni 10 minut.

2

Než okouníka uvaříme, přimícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a rybí vývar. Nakonec vše přivedeme k varu. Do této tekutiny vmícháme další najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, wasabi, utřený česnek a cukr. Vzniklou směs vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří a tekutina nezhoustne. Nakonec ještě přimícháme rajčatový protlak. Vše dochutíme zázvorem, solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept