Jednoduchý recept

Omáčka s fenyklem a pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23596
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

150 g Fenykl sladký - hlíza
30 g Holandská omáčka
40 ml Likér anýzový
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 669kJ
5% Sacharidy 18 g
7% Tuky 5 g
15% Sodík 291 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka s fenyklem a pomerančem postup přípravy receptu:

1

Na másle opečeme fenykl nakrájený na kostičky. Poté zalijeme anýzovým likérem, vínem a rybím vývarem. Vše přivedeme k varu. Celou směs vaříme tak dlouho, dokud tekutina mírně nezhoustne. Jakmile tekutina zhoustne, přimícháme do směsi dílky pomeranče, pomerančovou šťávou a holandskou omáčku. Podle chuti přidáme sůl a pepř.

2

Podáváme s pečeným candátem.

Poznámka

Holandskou omáčku připravíme podle stejnojmenného recetpu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept