Jednoduchý recept

Fořtovská roštěná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 236
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 g Bobkový list
20 g Hořčice
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
200 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Nové koření celé
200 g Okurky nakládané
1 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
300 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
100 ml Víno bílé
300 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 990kJ
3% Sacharidy 10 g
50% Tuky 38 g
83% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Fořtovská roštěná postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách.

2

Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka.

3

Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno.

4

Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme.

5

Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept