Fořtovská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fořtovská roštěná
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 236 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 g | Bobkový list |
20 g | Hořčice |
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Nové koření celé |
200 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
100 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 81,2mg |
Draslík | 385,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 404,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Nové koření celé, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fořtovská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách. |
2 | Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. |
3 | Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno. |
4 | Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme. |
5 | Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme. |
Poznámka