Rebarborový koláč s lískovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový koláč s lískovými oříšky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2360 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Linecké (křehké) těsto |
30 g | Mandle |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Ořechy lískové |
1 kg | Reveň (Rebarbora) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 513,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Ořechy lískové, Reveň (Rebarbora) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborový koláč s lískovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 210C. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na menší kousky. |
2 | Linecké těsto rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Korpus posypeme mletými mandlemi, na ně naskládáme rebarboru, pocukrujeme a na závěr posypeme nasekanými lískovými oříšky. |
3 | Koláč pečeme 30minut ve středně vyhřáté troubě. |