Jednoduchý recept

Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23600
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

Omáčka
1 ks Cibule
2 g Citronová tráva
100 g Hrachové lusky
10 g Kari pasta
8 g Koriandr čerstvý
100 g Okurka salátová
20 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
100 ml Vývar rybí
100 ml Vývar zeleninový
100 g Žampiony čerstvé
Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou
12 ml Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
800 g Okouník mořský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 10 g
23% Sodík 469 mg
73% Bílkoviny 41 g

Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na oleji orestujeme hráškové lusky, žampiony nakrájené na plátky, salátovou okurku nakrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou na půlkolečka a 2 spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Orestovanou zeleninu zalijeme vývarem a k celé směsi přidáme nasekanou citronovou trávu s nasekaným koriandrem. Poté přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní rajčatový protlak. Nakonec vše ochutíme solí, pepřem a kari pastou.

2

Nyní připravíme okouníka. Naporcujeme ho na menší kousky a omyjeme. Naporcovaného a očištěného okouníka mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Poté jej na másle opečeme z každé strany 5 minut.

3

Podáváme se zeleninovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept