Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23600 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 g | Citronová tráva |
100 g | Hrachové lusky |
10 g | Kari pasta |
8 g | Koriandr čerstvý |
100 g | Okurka salátová |
20 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar rybí |
100 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Žampiony čerstvé |
Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou | |
12 ml | Citronová šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
800 g | Okouník mořský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 85,7mg |
Draslík | 918,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová tráva, Hrachové lusky, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vývar rybí, Žampiony čerstvé, Citronová šťáva, Okouník mořský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na oleji orestujeme hráškové lusky, žampiony nakrájené na plátky, salátovou okurku nakrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou na půlkolečka a 2 spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Orestovanou zeleninu zalijeme vývarem a k celé směsi přidáme nasekanou citronovou trávu s nasekaným koriandrem. Poté přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní rajčatový protlak. Nakonec vše ochutíme solí, pepřem a kari pastou. |
2 | Nyní připravíme okouníka. Naporcujeme ho na menší kousky a omyjeme. Naporcovaného a očištěného okouníka mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Poté jej na másle opečeme z každé strany 5 minut. |
3 | Podáváme se zeleninovou omáčkou. |