Mandlové kopečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové kopečky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrdlo |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 23601 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
125 g | Mandle |
200 g | Marcipánová hmota surová |
50 g | Třešně kandované |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 253,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové kopečky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků vyšleháme hustý sníh, do kterého pomalu vmícháme cukr. Mandle nameleme, marcipán nastrouháme najemno a vše vpracujeme do sněhu. Malé hrudky vzniklé hmoty klademe na vymazaný plech a na každou položíme kandovanou třešeň. Pečeme asi 25 minut. |