Recept

Rajská polévka z čerstvých rajčat

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 23605

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
650 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
55 g Těstoviny Conchiglie
500 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
5% Sacharidy 18 g
6% Tuky 5 g
25% Sodík 504 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rajská polévka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

2

Ve velkém hrnci na oleji na mírném plameni dusíme asi čtyřicet pět minut na čtvrtky pokrájenou cibuli, rajčata a na plátky nakrájený česnek a hrubě nasekaný jeden řapík celeru. Zeleninu občas promícháme.

3

Hotovou směs rozmixujeme a propasírujeme do dalšího hrnce. Směs smícháme s vývarem, když se začne vařit, přidáme těstoviny a vaříme dalších asi deset minut. Polévku osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept