Rajská polévka z čerstvých rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka z čerstvých rajčat
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 23605 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
650 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
55 g | Těstoviny Conchiglie |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 462,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | Ve velkém hrnci na oleji na mírném plameni dusíme asi čtyřicet pět minut na čtvrtky pokrájenou cibuli, rajčata a na plátky nakrájený česnek a hrubě nasekaný jeden řapík celeru. Zeleninu občas promícháme. |
3 | Hotovou směs rozmixujeme a propasírujeme do dalšího hrnce. Směs smícháme s vývarem, když se začne vařit, přidáme těstoviny a vaříme dalších asi deset minut. Polévku osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí. |