Vinná omáčka s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná omáčka s mátou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23606 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
30 g | Beárnská omáčka |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
1 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 322,6mg |
Vláknina | 155,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Máta, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Beárnská omáčka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná omáčka s mátou postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí. |
2 | Podáváme k jehněčímu masu. |
Poznámka
Beárnskou omáčku připravíme podle stejnojmenného receptu.