Jednoduchý recept

Vinná omáčka s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23606
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
30 g Beárnská omáčka
10 g Máslo čerstvé
10 g Máta
1 g Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
40 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 521kJ
5% Sacharidy 17 g
7% Tuky 5 g
6% Sodík 111 mg
5% Bílkoviny 3 g

Vinná omáčka s mátou postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme nasekané mátové lístky a mletý pepř. Celou směs promícháme, zalijeme vínem a balsamicem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří na 1/3 z celkového množství. Tuto směs přelijeme přes síto a zahustíme béarnskou omáčkou. Vše ještě prohřejeme a ochutíme solí.

2

Podáváme k jehněčímu masu.

Poznámka

Beárnskou omáčku připravíme podle stejnojmenného receptu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept