Kližka na dijonské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kližka na dijonské omáčce
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
1 g | Cukr krupice |
30 g | Hořčice |
1500 g | Hovězí kližka |
10 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
30 g | Základní hnědá omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,9mg |
Draslík | 379,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 25,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí kližka, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Základní hnědá omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kližka na dijonské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kližku dle chuti posypeme solí a pepřem. Poté ji na oleji orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme zeleninovým vývarem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Maso pečeme pod poklicí 105 minut. |
2 | Mezitím, než upečeme kližku, připravíme omáčku. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a vše promícháme. Nakonec vše zalijeme hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne. |
3 | Mírně zhoustlou omáčku promícháme s dijonskou hořčicí, rozmarýnem a zahustíme základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl, pepř a cukr. |
4 | Touto omáčkou přeléváme pečenou kližku. |
Poznámka
Základní hnědou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu (Základní hnědá omáčka).