Jednoduchý recept

Zvěřinová omáčka s višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23611
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

10 g Cukr krupice
10 ml Griotka
200 g Kompot višňový
10 g Máslová omáčka
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Pomerančová kůra
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 652kJ
4% Sacharidy 13 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 62 mg
2% Bílkoviny 1 g

Zvěřinová omáčka s višněmi postup přípravy receptu:

1

Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu.

2

Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem.

3

Podáváme ke zvěřině a bažantovi.

Poznámka

Máslovou omáčku připravíme dle receptu: "Máslová omáčka bílá - základní".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept