Zvěřinová omáčka s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinová omáčka s višněmi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23611 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
10 ml | Griotka |
200 g | Kompot višňový |
10 g | Máslová omáčka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Pomerančová kůra |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 52,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Pomerančová kůra, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslová omáčka, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinová omáčka s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu. |
2 | Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem. |
3 | Podáváme ke zvěřině a bažantovi. |
Poznámka
Máslovou omáčku připravíme dle receptu: "Máslová omáčka bílá - základní".