Houbová omáčka s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka s anglickou slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23612 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
75 g | Anglická slanina |
1 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
2 ml | Likér bylinný - Strega |
100 g | Lišky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
30 g | Základní světlá omáčka |
200 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 187,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 23,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli koření mleté, Cibule, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér bylinný - Strega, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Základní světlá omáčka, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omáčka s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku se slaninou. Směs cibule, slaniny a másla promícháme s nakrájenými liškami. Poté zalijeme červeným vínem a zvěřinovým vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme. |
2 | Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní petrželku a základní hnědou omáčku. Vše dochutíme likérem, solí, pepřem a chilli kořením. |
3 | Hotovou omáčku podáváme ke zvěřině. |
Poznámka
Základní hnědou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu - tedy Základní hnědá omáčka.