Jednoduchý recept

Houbová omáčka s anglickou slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23612
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

75 g Anglická slanina
1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 ml Likér bylinný - Strega
100 g Lišky čerstvé
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
200 ml Víno červené
30 g Základní světlá omáčka
200 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 890kJ
2% Sacharidy 7 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 219 mg
6% Bílkoviny 4 g

Houbová omáčka s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku se slaninou. Směs cibule, slaniny a másla promícháme s nakrájenými liškami. Poté zalijeme červeným vínem a zvěřinovým vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme.

2

Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní petrželku a základní hnědou omáčku. Vše dochutíme likérem, solí, pepřem a chilli kořením.

3

Hotovou omáčku podáváme ke zvěřině.

Poznámka

Základní hnědou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu - tedy Základní hnědá omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept