Polévka z mořského ďasa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mořského ďasa
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 23613 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Krevety tygří - loupané |
450 g | Mořský ďas |
500 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Provensálské koření |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 745,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mořský ďas, Mušle slávky, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Šafrán, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z mořského ďasa postup přípravy receptu:
1 | Na olivovém oleji v silnostěnném hrnci smažíme zhruba pět minut cibuli pokrájenou na kolečka a česnek na plátky. Poté vlijeme vodu, šafrán, koření, těstoviny (anellini), pokrájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi patnáct minut. |
2 | Do polévky vložíme pokrájené rybí maso, očištěné slávky a krevety, pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi deset minut. Hotovou polévku poznáme podle toho, že se slávky otevřou (neotevřené slávky z polévky vyjmeme a vyhodíme), krevety změní barvu a maso není průsvitné. |