Recept

Polévka z mořského ďasa

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 23613

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Krevety tygří - loupané
450 g Mořský ďas
500 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Provensálské koření
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Těstoviny konzumní
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 073kJ
7% Sacharidy 25 g
6% Tuky 5 g
22% Sodík 445 mg
56% Bílkoviny 32 g

Polévka z mořského ďasa postup přípravy receptu:

1

Na olivovém oleji v silnostěnném hrnci smažíme zhruba pět minut cibuli pokrájenou na kolečka a česnek na plátky. Poté vlijeme vodu, šafrán, koření, těstoviny (anellini), pokrájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi patnáct minut.

2

Do polévky vložíme pokrájené rybí maso, očištěné slávky a krevety, pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi deset minut. Hotovou polévku poznáme podle toho, že se slávky otevřou (neotevřené slávky z polévky vyjmeme a vyhodíme), krevety změní barvu a maso není průsvitné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept