Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23614

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
16% Sacharidy 58 g
22% Tuky 16 g
42% Sodík 848 mg
43% Bílkoviny 24 g

Conchiglie s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Mušle propláchneme. Petrželku nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme.

2

Mušle scedíme, dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, 2 lžíce oleje a bílé víno. Při střední teplotě je za občasného potřesení pánví asi 10 minut povaříme pod pokličkou.

3

Hlemýždě vyjmeme, párátkem je vytáhneme z ulit a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařili, scedíme přes jemné sítko a uschováme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny.

4

Do pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm zbylý stroužek česneku a pálivou papričku. Obojí vyhodíme, dáme do pánve vyloupané mušle, scezenou tekutinu z jejich vaření a ještě 2-3 minuty je povaříme. Těstoviny scedíme, promícháme s připravenou omáčkou s vyloupanými mušlemi, přendáme vše na servírovací mísu, posypeme zbývající petrželkou a hotový pokrm horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept