Conchiglie s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s mušlemi
Conchiglie s mušlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23614 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Mušle slávky |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Conchiglie |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 533,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 224,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Mušle slávky, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Mušle propláchneme. Petrželku nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. |
2 | Mušle scedíme, dáme do pánve, přidáme stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, 2 lžíce oleje a bílé víno. Při střední teplotě je za občasného potřesení pánví asi 10 minut povaříme pod pokličkou. |
3 | Hlemýždě vyjmeme, párátkem je vytáhneme z ulit a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařili, scedíme přes jemné sítko a uschováme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. |
4 | Do pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm zbylý stroužek česneku a pálivou papričku. Obojí vyhodíme, dáme do pánve vyloupané mušle, scezenou tekutinu z jejich vaření a ještě 2-3 minuty je povaříme. Těstoviny scedíme, promícháme s připravenou omáčkou s vyloupanými mušlemi, přendáme vše na servírovací mísu, posypeme zbývající petrželkou a hotový pokrm horký podáváme. |