Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23617

Ingredience

100 g Bazalka
400 g Mušle slávky
100 ml Olej olivový
20 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
200 g Sardelové řezy
30 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
350 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 803 kcal
Kilojoule 3 360kJ
19% Sacharidy 69 g
52% Tuky 39 g
132% Sodík 3 g
74% Bílkoviny 41 g

Penne po sicilsku postup přípravy receptu:

1

Mušle vsypeme do pánve s polovinou stroužku oloupaného česneku a necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme, vyloupeme mušle ze skořápek. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.

2

Sardelky rozkrojíme na několik kousků. V nepřilnavé pánvi krátce opražíme piniová semínka. Polovinu piniových semínek jemně nasekáme se zbývajícím stroužkem česneku. Jemně nasekáme lístky bazalky. Přidáme špetku soli a sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) a dobře promícháme. Postupně za stálého míchání přiléváme olivový olej a vymícháme hladkou směs.

3

V pánvi osmažíme na troše oleje kousky sardelek po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Přidáme vyloupané mušle a vše promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, ve které jsme předtím rozmíchali 3-4 lžíce tekutiny z vaření mušlí, a přidáme horké sardelky a vyloupané mušle.

4

Hotový pokrm posypeme zbývajícími piniovými semínky. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept