Penne po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne po sicilsku
Penne po sicilsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23617 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Mušle slávky |
100 ml | Olej olivový |
20 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sardelové řezy |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
350 g | Těstoviny Penne |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 716,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mušle slávky, Oříšky piniové, Sardelové řezy, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Mušle vsypeme do pánve s polovinou stroužku oloupaného česneku a necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme, vyloupeme mušle ze skořápek. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme. |
2 | Sardelky rozkrojíme na několik kousků. V nepřilnavé pánvi krátce opražíme piniová semínka. Polovinu piniových semínek jemně nasekáme se zbývajícím stroužkem česneku. Jemně nasekáme lístky bazalky. Přidáme špetku soli a sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) a dobře promícháme. Postupně za stálého míchání přiléváme olivový olej a vymícháme hladkou směs. |
3 | V pánvi osmažíme na troše oleje kousky sardelek po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Přidáme vyloupané mušle a vše promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, ve které jsme předtím rozmíchali 3-4 lžíce tekutiny z vaření mušlí, a přidáme horké sardelky a vyloupané mušle. |
4 | Hotový pokrm posypeme zbývajícími piniovými semínky. Podáváme horké. |