Zeleninová polévka z Janova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka z Janova
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23618 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
120 g | Bazalka |
2 ks | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
120 g | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Mrkev kořen |
125 ml | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
25 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
220 g | Rajčata |
200 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
140 g | Těstoviny Conchiglie |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 487,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Conchiglie, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka z Janova postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | Špenát očistíme a natrháme na kousky. Rajčata sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na drobné kostky stejně jako brambory, mrkev, cukety a dva řapíky celeru. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, tři stroužky česneku na plátky, fazolky na kousky. |
3 | Vše smícháme v silnostěnném hrnci spolu se čtyřmi lžícemi oleje, vývarem, solí a pepřem. Polévku vaříme zhruba hodinu a půl. |
4 | V mezičase si připravíme pesto utřením dvou stroužků česneku, oříšků, parmazánu a oleje. Uložíme pod fólií do chladničky. |
5 | Po půldruhé hodině vsypeme do polévky těstoviny a dál vaříme asi deset minut. Poté polévku odstavíme, vmícháme pesto a necháme asi pět minut odstát. Polévku podáváme se strouhaným parmazánem, který servírujeme zvlášť. |