Zapečené penne s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené penne s mořskými plody
Zapečené penne s mořskými plody
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23620 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Brambory |
300 g | Chřest bílý |
200 g | Cuketa |
200 g | Garnát obecný |
200 g | Mořský ďas |
200 g | Mořský jazyk |
100 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Cuketa, Mořský ďas, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mořský jazyk, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené penne s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Očistíme stonky chřestu, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme mrkev. Oloupeme brambory, všechnu zeleninu nadrobno pokrájíme. Petrželku nasekáme. |
2 | Oloupeme ocásky garnátů. Omyjeme plátky mořského jazyka a plátky z mořského ďasa, pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme asi 5 minut pokrájenou mrkev, 3 minuty pokrájený chřest, cukety a brambory a nakonec všechno scedíme. |
3 | Přendáme povařenou zeleninu do zapékací nádoby, promícháme ji, navrch položíme pokrájené ryby a ocásky garnátů. Vše osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a olej a nakonec přisypeme trochu nasekané petrželky. Nádobu zakryjeme hliníkovou fólií a v troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 5-6 minut. |
4 | Mezitím vaříme těstoviny, promícháme s obsahem zapékací nádoby, posypeme zbývající petrželkou 5 minut, zapečeme a horké podáváme. |